De oorzaak hiervan heeft te maken met niet uitgevoerde optionele Windows updates op je eigen Windows 7 computer.Het aanzetten van optionele updates is een aanvinkoptie van de Windows Updates, die nu absoluut nodig zijn. Een van deze optionele updates betreft de rdp-verbinding. Bij deze de rechtstreekse download links met updates die moeten worden geïnstalleerd op de pc waarmee geen verbinding kan worden gemaakt:

Deze updates dienen te worden doorgevoerd bij de betreffende Windows 7 pc’s welke een probleem hebben met de verbinding naar Fledge ERP.

Lukt het nog steeds niet om verbinding te maken? Dan kan het zijn dat een standaard Windows dll-bestand niet meer geregistreerd is. Voer de volgende stappen uit om dit op te lossen:

  1. Klik op de Start knop om het Start menu te laten verschijnen
  2. Tik in: cmd (druk NIET op enter)
  3. Klik in de lijst met zoekresultaten met de rechtermuisknop op cmd en kies: Als Administrator uitvoeren
  4. Tik in: regsvr32 wksprtps.dll
  5. Druk op enter

Hebben bovenstaande stappen niet geholpen, controleer dan de volgende registerinstelling (doe dit in overleg met uw systeembeheerder):

  1. start regedit (als Administrator)
  2. ga naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa
  3. Kijk of de waarde LMCompatibilityLevel bestaat en zo ja, verwijder deze

Let op: deze registersleutel heeft invloed op de windows authenticatie. Het kan zijn dat deze sleutel bewust is aangemaakt m.b.t. verbindingen met Microsoft Exchange of Microsoft SQL Server. In uitzonderlijke gevallen kan het nodig zijn dat de registersleutel moet blijven bestaan, maar dat dan de waarde 4 moet worden ingevuld. Laat het aanpassen van deze registersleutel alleen door (of in overleg met) uw systeembeheerder gebeuren.


Categorieën: