1. Bereikbaarheid

Ja, je hebt alleen een internetverbinding en een computer nodig.

Nee, dat hoeft niet. 3G/4G, Wifi of een vaste verbinding is voldoende. Fledge ERP werkt vanaf 4Mbps al snel. Een snelle of glasvezel verbinding is niet nodig.

Via deze website kan je direct je eigen internetsnelheid testen.

Nee, dat zal niet gebeuren. Alleen de schermen worden over de lijn gestuurd. Niet de data zelf.

Je kan 24 uur per dag 7 dagen per week en 365 dagen per jaar inloggen. Wanneer je wilt.

2. Veiligheid en Bescherming

Fledge ERP staat op een Nederlandse datacenter server met de meest geavanceerde firewall, software en infrastructuur beveiliging.

Je data is beschermd tegen virussen en ransomware en wordt dagelijks gemonitord en bewaakt.

Al je data staat in een gerenommeerd datacenter van Previder in Nederland. Voor extra veiligheid is de data verspreidt over 2 locaties Nederland.

Zijn jullie interne beveiligingsprotocollen net zo streng als die van Fledge? De ervaring leert dat een gemiddeld MKB bedrijf duidelijk minder zwaar beveiligd is. Bij ons is de beveiliging op verschillende niveaus geregeld, variërend van back-up procedures, beperkte toegang tot de servers en tot de data. De beveiligingsmaatregelen worden uiteraard ook periodiek door onafhankelijke instanties gecontroleerd.

​Onze cloudpartner Previder levert ook keiharde garanties om de beschikbaarheid, veiligheid en integriteit van data te garanderen. Daarnaast nemen ze duurzaamheid zeer serieus, door zitting te nemen in overkoepelende brancheverenigingen.​ Onderstaande certificeringen zijn wat dat betreft een bewijs dat Previder niet de eerste de beste hosting partij is.

Fledge Solutions - AVG 25 Mei 2018

Vanaf 25 mei 2018 is de AVG van toepassing. De AVG is onder meer gericht op het verbeteren en uitbreiden van privacyrechten. Een onderdeel hiervan is de manier waarop persoonsgegevens worden verwerkt. Wil je weten wat de AVG voor jou betekent kijk dan op de officiële website van de Autoriteit Persoonsgegevens.

Op dit moment zijn wij druk bezig met het implementeren van de benodigde veranderingen voor de AVG. Wij zullen dit vanuit Fledge Solutions uniform voor al onze klanten uitrollen. Hiermee zullen wij alle benodigde veranderingen voor de AVG doorvoeren en jullie hiervan op de hoogte stellen. De verwerkersovereenkomst zal hier een onderdeel van zijn. Wij zullen al onze klanten binnenkort vragen om deze verwerkersovereenkomst te ondertekenen.

We hopen je hiermee voor nu voldoende te hebben geïnformeerd. De komende weken zullen we je op de hoogte houden van de ontwikkelingen!

De AVG is ook wel bekend onder de Engelse naam: General Data Protection Regulation (GDPR).

Op basis van de ISO certificeringen van onze hosting partner Previder doen zij een aantal keren per jaar pentesten. Het resultaat van de pentesten kan worden ingezien in overleg met onze Security Officer.

Fledge ERP maakt gebruik van een beveiligde managed firewall. Poorten kunnen op aanvraag dicht of open worden gezet.

Alle Cloudservers staan en blijven in of PDC1 of PDC 2 in Hengelo Overijssel, Nederland. Dit geldt ook voor de back-ups. Daarnaast heeft onze hosting partner Previder een Nederlandse eigenaar.

Jazeker! Wij raden dit zelfs aan. Je hoeft alleen je huidige gebruikersnaam en wachtwoord in te vullen zodat je daarna je eigen wachtwoord kunt opgeven. Letop: Het gaat om de login gegevens naar het Fledge ERP loginscherm toe.

Op deze pagina kan je dat zelf aanpassen:

https://remote.fledgecloud.fledge.nl/RDWeb/Pages/en-US/password.aspx

3. Beheer en Techniek

Nee, je hoeft hier zelf niets voor te doen. Fledge ERP krijgt automatisch periodieke updates. Hier zitten verbeteringen en nieuwe functionaliteiten in. Je hebt daarom altijd de laatste versie.

Nee, dat hoeft niet meer. Wij zorgen voor een back-up met een retentie van 7 dagen.

Deze installeert eenmalig de cliënt setup. Dit is een kleine installatie die er voor zorgt dat je verbinding kan maken met Fledge ERP. Alleen de poort 443 (https) wordt gebruikt om de beveiligde verbinding te faciliteren. Automatisch krijg je een Fledge bureaublad icon op je desktop voor snelle toegang.

Fledge ERP in de Cloud is een SaaS oplossing met loadbalancing voor extra performance en stabiliteit.

Nee. Fledge ERP maakt gebruik van de OpenEdge Multitenancy technologie database oplossing. Deze fundamentele architectuur garandeert de veiligheid van data per klant omgeving.

Onze hosting partner Previder doet zelf het Operating System (OS) beheer.

De oorzaak hiervan heeft te maken met niet uitgevoerde optionele Windows updates op je eigen Windows 7 computer.Het aanzetten van optionele updates is een aanvinkoptie van de Windows Updates, die nu absoluut nodig zijn. Een van deze optionele updates betreft de rdp-verbinding. Bij deze de rechtstreekse download links met updates die moeten worden geïnstalleerd op de pc waarmee geen verbinding kan worden gemaakt:

Deze updates dienen te worden doorgevoerd bij de betreffende Windows 7 pc’s welke een probleem hebben met de verbinding naar Fledge ERP.

Lukt het nog steeds niet om verbinding te maken? Dan kan het zijn dat een standaard Windows dll-bestand niet meer geregistreerd is. Voer de volgende stappen uit om dit op te lossen:

 1. Klik op de Start knop om het Start menu te laten verschijnen
 2. Tik in: cmd (druk NIET op enter)
 3. Klik in de lijst met zoekresultaten met de rechtermuisknop op cmd en kies: Als Administrator uitvoeren
 4. Tik in: regsvr32 wksprtps.dll
 5. Druk op enter

Hebben bovenstaande stappen niet geholpen, controleer dan de volgende registerinstelling (doe dit in overleg met uw systeembeheerder):

 1. start regedit (als Administrator)
 2. ga naar HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Lsa
 3. Kijk of de waarde LMCompatibilityLevel bestaat en zo ja, verwijder deze

Let op: deze registersleutel heeft invloed op de windows authenticatie. Het kan zijn dat deze sleutel bewust is aangemaakt m.b.t. verbindingen met Microsoft Exchange of Microsoft SQL Server. In uitzonderlijke gevallen kan het nodig zijn dat de registersleutel moet blijven bestaan, maar dat dan de waarde 4 moet worden ingevuld. Laat het aanpassen van deze registersleutel alleen door (of in overleg met) uw systeembeheerder gebeuren.


Om met Fledge ERP in de Cloud te kunnen werken heb je i.v.m. het hoge beschermingsniveau minimaal Windows 7 nodig.

Ja dat kan! Fledge werkt ook op je IPad. Hierdoor heb je altijd en overal de beschikking over je bedrijfsinformatie.

Hoe je dit op je IPad zet lees je hier:

Fledge ERP op de IPad.

4. Functionaliteit

Ja, al je rapporten blijven werken.

Ja, al je maatwerk rapporten blijven werken.

Ja, al je opgeslagen documenten worden geopend met je eigen applicaties.

Ja, Excel exports maken is mogelijk vanuit diverse schermen en overzichten.

Jazeker! We hebben een speciale Outlook Connect voor Fledge ontwikkeld. Je kan gewoon je eigen Outlook die nu op je computer staat blijven gebruiken. Daarnaast kan je e-mails koppelen, bijlages opslaan aan relaties, offertes, informatie zoeken per relatie etc. en veel meer!

Ja. De e-mail blijft gewoon werken via je eigen Outlook. Gegenereerde documenten zoals PDF’s kan je e-mailen zoals je altijd hebt gedaan.

Jazeker! Op het moment dat je met Fledge ERP werkt zijn al je printers meegenomen in de sessie. Je kan daarom gewoon printen naar printers en labelprinters.

Jazeker! Je Dymoprinter blijven gewoon werken met Fledge.

Komen je labels er toch niet helemaal recht uit dan kan het zijn dat je printerdriver een update moet hebben van de printerleverancier.
Dit is nodig als bij de printereigenschappen, tabblad Apparaatinstellingen, er bij de optie “Toewijzing van papierformaat aan lade” niets kan worden ingesteld.
Hieronder staat een instructie om de printerdriver van een Dymo LabelWriter 400/450 zelf geschikt te kunnen maken.

 1. Ga naar Menu Start -> Uitvoeren
 2. Tik in: kladblok
 3. Klik met de rechtermuisknop op Kladblok en kies: Als Administrator uitvoeren
 4. Ga in Kladblok naar menu Bestand -> Openen
 5. Blader naar de map: C:\Windows\System32\spool\drivers\x64\3
 6. Verander het filter van “Tekstdocumenten (*.txt)” naar “Alle bestanden (*.*)”
 7. Heeft u een LabelWriter 400, open dan het bestand LW400C.GPD
  Heeft u een LabelWriter 450, open dan het bestand LW450C.GPD
 8. Op regel 20 begint de volgende tekst:
  *Feature: InputBin
  {
    *rcNameID: =PAPER_SOURCE_DISPLAY
  }
 9. Verander deze in:
  *Feature: InputBin
  {
    *rcNameID: =PAPER_SOURCE_DISPLAY
    *DefaultOption: Option1
    *Option: Option1
    {
      *rcNameID: 303
      *OptionID: 303
    }
  }
 10. start de computer opnieuw op.
 11. Ga naar de printereigenschappen van de Dymo. Op tabblad Apparaatinstellingen, kan bij de optie “Toewijzing van papierformaat aan lade” nu het juiste labelformaat worden gekozen.

5. Prijzen

Je kan al voor 19,- per maand, per gebruiker (excl. hosting) instappen.

Hoeft er geen data mee? Dan kan je gewoon lekker aan de slag gaan, zonder investeringsdrempel. Maar ook snel op te schalen, zonder extra kosten, dankzij onze multi-tenancy omgeving.

Nee, Fledge ERP is per maand opzegbaar.

Geen enkele. Je betaalt alleen voor het gebruik per maand.

6. Migratie

Een migratie naar Fledge ERP in de Cloud duurt gemiddeld een halve dag.

Alle activiteiten zullen met een remote sessie door ons worden uitgevoerd.

Wij zullen ter plekke een back-up van de database maken, inpakken en via Teamviewer of FTP naar ons oversturen. Wij dragen hier zorg voor. Daarna gaan wij aan de slag om deze geschikt te maken voor de Cloud.

Het enige wat elke gebruiker nog hoeft te doen is eenmalig een setup opstarten zodat deze kan inloggen en automatisch een icoon op zijn bureaublad krijgt.

Dat is alles! Je kan daarna gewoon verder werken waar je gebleven was.

Load More

Staat je vraag hier niet bij? Stel hem hier.