Fledge Cloud Architectuur

Fledge is de eerste ontwikkelaar in de metaalbranche, die ERP cloud software aanbiedt op basis van een zogeheten multi-tenant architectuur. Er is geen enkele partij in deze markt die momenteel een daadwerkelijke SAAS (software as a service) oplossing aan kan bieden. En dat komt weer doordat hiervoor een volledig nieuwe architectuur vereist is, die je dus in de basis totaal opnieuw moet opbouwen. Vandaar dat je SAAS oplossingen vaak alleen nog bij grote internationale softwarebedrijven ziet, als Exact online en Salesforce. Maar nu ook bij het puur Nederlandse Fledge!

single-tenant-multitenant

Fledge is de eerste ontwikkelaar in de metaalbranche, die ERP cloud software aanbiedt op basis van een zogeheten multi-tenant architectuur. Er is geen enkele partij in deze markt die momenteel een daadwerkelijke SAAS (software as a service) oplossing aan kan bieden. En dat komt weer doordat hiervoor een volledig nieuwe architectuur vereist is, die je dus in de basis totaal opnieuw moet opbouwen. Vandaar dat je SAAS oplossingen haast alleen bij de grote internationale softwarebedrijven ziet, als Exact online en Salesforce. Maar nu ook bij het puur Nederlandse Fledge!

single-tenant-multitenant

Bij Fledge vindt dus geen traditionele on-premise installatie meer plaats. Noch werken we vanuit een private cloud of hybride cloud. Wij bieden een echte cloud oplossing aan, zoals cloud bedoeld is. Maar om metaalbedrijven vanuit die multi-tenancy omgeving te kunnen laten werken, kon de traditionele on-premise software niet simpelweg naar de cloud verhuisd worden. De traditionele Progress database is slechts geschikt voor client-server doeleinden, terwijl de voor cloud vereiste Progress OpenEdge multi-tenant database werkt met een shared codebase (SAAS). Dat betreft aldus een wezenlijk andere architectuur. De business logic is daartoe in de afgelopen jaren ingrijpend aangepast. Het resultaat staat hieronder grafisch weergegeven. Maar deze huidige architectuur zal doorontwikkeld blijven worden in de komende jaren en zodoende ook steeds verder gestroomlijnd worden. Het blijft voorlopig nog a work in progress.

fledge-cloud-architectuur-versimpelde-weergave

Voordelen Fledge Cloud Architectuur

1.  Gunstige prijsstelling

Het is veel minder bewerkelijk om 1 Progress multi-tenant database en 1 shared codebase (Fledge RemoteApp Server en Odata API) te onderhouden, in plaats van alle aparte databases per klant te moeten onderhouden. En dat merk je in onze gunstige licentieprijs.

2.  Veiligheid - cyber security

Bij een multi-tenant omgeving hoeft slechts 1 fysieke locatie beveiligd te worden. Dit is veel makkelijker en daardoor minder risicovol. Er hoeft immers niet voor iedere klant een aparte veiligheidsmuur gebouwd te worden.


3.  Updates en nieuwe features per direct beschikbaar

Fledge kan door de moderne cloud architectuur op ieder moment updates en nieuwe features doorvoeren. In plaats van slechts 2x per jaar, zoals bij een on-premise installatie het geval is. Fledge hoeft nu niets meer lokaal te regelen, in tegenstelling tot overige aanbieders in de markt. Leun gerust achterover, want dankzij onze 'Continuous Delivery' beschik je als gebruiker bij Fledge altijd over de meest recente versie.

Heb je nog vragen?

Stel gerust je vraag via het formulier of neem rechtstreeks contact met ons op. We helpen je graag!

Onze partners:

university-twente
Progress
Previder
kennispark-twente
>